Aktuelt fra Winorg

Fundraisingkonferansen 2020

Winorg sin rådgiver med spesialfelt innsamling og humanitære organisasjoner, Anne Sofie Stumo deltok digitalt sammen med flere hos Winorg. Hun har følgende har følgende å dele med oss

Forrige torsdag var det duket for årets fundraisingkonferanse. Vi i Winorg var med som leverandør, men var også så heldige at vi fikk lytte til og se foredragene på skjerm.

Konferansen var digital og dagen startet med leveranse av gode croissanter og syltetøy levert på døren/kontoret. Definitivt en bra start!

Tidligere har det vært mange parallelle spor og det har til tider vært vanskelig å velge hva man skal delta på (alt for mange interessante foredrag!). I år var det ett spor med totalt 6 spennende foredrag + ett eget avsnitt satt av til coronaprat. 

Det er alltid spennende å få faglig påfyll, det er lett at man kjører på de samme «sannhetene» og konferanser som dette er viktige både for å lære nytt, bekrefte det man vet og ikke minst få inspirasjon til arbeidet.

Innsamlingsrådet hadde samlet ett knippe utrolig dyktige og spennende foredragsholdere. Det var interessant å se at en del av budskapene gikk igjen i de ulike foredragene selv om temaene varierte.

Første foredraget WOW your donors kom med mange gode innspill til hvordan man kan engasjere givere, øke antall givere og bygge lojalitet.

Det andre foredraget handlet om hvordan man kan forstå sine givere bedre, få innsikt og kunne gjøre noe for å snu en negativ trend.

Utover dette fikk vi flere foredrag med eksempler på hvordan man kan jobbe med kampanjer for å oppnå det man ønsker. Alltid spennende å få gode eksempler på uvanlige kampanjer og nye ideer som lykkes.

I tillegg fikk vi ett praktisk foredrag om hvordan jobbe med online engasjement med en smartphone. Her fikk vi praktiske tips og triks og input til verktøy og program vi kan benytte. Superenkelt lagt opp, og veldig engasjerende.

Spesielt nyttig var denne oversikten over maksimum lengde på ulike kanaler og hva som anses som optimal lengde, lurt å ha i bakhodet når man lager innhold til sosiale medier.

Som rådgiver i Winorg er det viktig å ikke bare være oppdatert på egne løsninger, men også få faglig input og kompetansehevning innenfor det fagområdet jeg jobber på. Fundraisingkonferansen er definitivt ett slikt sted.

Ser frem til neste år, der vi forhåpentligvis også kan møtes fysisk, det er jo tross alt kjekkest 😊

Abonner på vårt nyhetsbrev