Aktuelt fra Winorg

Innsamlingsforum 2020 med Giva Sverige

Winorg sin rådgiver med spesialfelt innsamling og humanitære organisasjoner, Anne Sofie Stumo deltok digitalt. Hun har følgende har følgende å dele med oss

I utgangspunktet hadde jeg sett frem til ett par dager i Stockholm på seminar, men gitt dagens situasjon føltes betraktelig tryggere å benke seg i sofaen foran pc’en i koseklær.

Jeg var litt spent på hvordan ett slikt heldagsseminar skulle gjennomføres og ble veldig positivt overrasket. Plattformen var delt opp i visning av livesendingen, chat, agenda, eget område der man kunne treffe utstillere, det var satt av plass til spørsmål som ble stilt til deg, og ett oversiktlig program område.

Hver sesjon hadde flere foredrag, hvorav ett var live fra salen og resten var forehåndsinnspilt, men med foredragsholder tilgjengelig på chat under hele foredraget.

Totalt var det i overkant av 400 deltagere og ca. 80 % av disse svarte som meg at de satt i myskläder (altså koseklær) under konferansen. Dagen var lagt opp til mange spennende foredrag. Med diskusjonsforum i starten og inspirasjonsforedrag som avslutning.

Jeg fikk med meg 4 høyst relevante og interessante foredrag i løpet av dagen.

Foredraget om månadsgivare, som vi i Norge oftest kaller faste givere eller faddere, la spesielt vekt på return on investment (ROI- avkastning på investeringen) og viktigheten av å følge opp denne, samt selvfølgelig jobbe for å forhindre churn (frafall av givere)

Det var også spennende med foredraget om digital transformasjon og trender innenfor betaling, begge deler er det viktig å være oppdatert på, og også fint om man kan få tips og triks som vi gjorde på disse foredragene.

Foredraget om investering i P2P fundraising var interessant og for meg ett relativt nytt tema. Man kjenner jo til at det er mange som samler inn penger til organisasjoner, men her fikk jeg en god intro til temaet og lærte mer om hvordan man jobber med slik type fundraising, at det finnes ulike typer som krever ulik typer innsats (DYI events og owned events) og litt om hva som skal til for å lykkes med dette.

Avslutningsvis hadde vi ett inspirasjonsforedrag. Veldig inspirerende, såpass at jeg glemte å ta bilder, med unntak av dette, som jo egentlig sier ganske mye 😊

Alt i alt, superfornøyd med konferansen. Terningkast 6 for opplegg, foredrag, stemning og gjennomføring.

 

Årets fundraiser er en unik utmerkelse i Sverige som hvert år deles ut i 5 kategorier

Under en seremoni ble Mind, Tjejzonen, Naturskyddsföreningen, Neuro og Unicef ​​hyllet for sitt vellykkede innsamlingsarbeid. Prisen deles ut av Giva Sverige.

Abonner på vårt nyhetsbrev